Torna “Beer for science” Barcelona
Nova trobada informal de comunicadors científics en un bar
Com ja va tenir lloc al febrer, un grup de comunicadors científics, i d’altres persones interessades en la ciència, coorganitzen una trobada informal en un bar de la capital catalana, amb el suport de l’ACCC, per compartir temes que els interessen. El bar Raval, que es troba al carrer Doctor Dou 19, acollirà una nova edició de Beer for science Barcelona adreçada a tots els interessats en la comunicació científica. No cal inscripció prèvia. La trobada serà el 3 de juliol a les 19.00.
El certamen X(p)rimenta anuncia els seus guanyadors
L’acte de lliurament dels premis i de les mencions es durà a terme el divendres 28 de juny
El concurs de vídeos científics fets a escoles, X(p)rimenta, ja ha decidit a qui atorgar els seus premis. La iniciativa, impulsada per l’ACCC amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, ha comptat amb una gran quantitat i qualitat de vídeos participants que no van posar fàcils les deliberacions del jurat. Finalment l’organització ha acordat concedir 25 guardons, en forma de 5 premis i de 20 mencions.
Els misteris del color
Crònica de la conferència “Com s’anomena un color? Cultura i fisiologia en les categories lingüístiques”
A. Mauricio i R. Permuy (ACCC). El laboratori de Babel, el nou cicle de divulgació científica organitzat per l’Ateneu Barcelonès amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, va començar el passat 11 de juny amb la conferència Com s’anomena un color? Cultura i fisiologia en les categories lingüístiques, a càrrec d’Andrea Baronchelli, llicenciat en Física per la universitat romana de La Sapienza.
Resum de la llista de correu de l’ACCC
Els temes més comentats durant maig
Parlant d’ous. Aquesta va ser una de les temàtiques més comentades a l’inici del maig. Arran d’un comunicat d’un llistaire que tractaria diferents aspectes relacionats amb els ous a un programa de televisió, alguns dels participants de la llista de correu van fer els seus comentaris i suggeriments i vam saber que «els ous crus es conserven més temps que els ous cuits» o que es poden «fer» ous cúbics: http://bit.ly/JbQvE4. Algú va apuntar des d’un centre de recerca que feien servir «peixos zebra com animal de laboratori […], que en estat embrionari són transparents i es pot veure el seu cor sense “matar-los”».