L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras , és la nova entitat col·laboradora de l’ACCC per tal de donar suport i desenvolupar projectes per impulsar la comunicació científica entre ambdues entitats.
L’Institut Josep Carreras, centre CERCA de la Generalitat de Catalunya per a l’excel·lència científica, té com a objectiu principal l’impuls de la recerca biomèdica traslacional i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes, especialment, de la leucèmia. El centre, fundat l’any 2010 entre la Fundació Josep Carreras i la Generalitat de Catalunya, treballa amb investigadors d’arreu del món per millorar les condicions de vida dels pacients i, algun dia, aconseguir una cura definitiva per a la leucèmia i d’altres malalties hematològiques malignes. A més a més, és un dels pocs centres de recerca arreu del món exclusivament focalitzats en la leucèmia.
D’altra banda, l’ACCC compta amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de la comunicació, la divulgació i el periodisme científics amb el propòsit d’incidir en els aspectes socials i polítics de la informació científica, tot vetllant perquè contribueixi al progrés social, i de facilitar la formació permanent dels seus associats i incentivar el debat i l’autocrítica entre ells.
Donat el compromís de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras per impulsar la recerca, la innovació biomèdica i la divulgació científica, ambdues entitats han acordat estrènyer els seus llaços i sumar l’Institut a la resta d’entitats col·laboradores de l’ACCC, junt amb Ciment Català, Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i la Fundació “la Caixa”.
Les entitats col·laboradores de l’ACCC són institucions i empreses que contribueixen al manteniment de l’Associació, donant-li suport corporatiu i econòmic, mitjançant aportacions anuals que fixa la Junta Directiva. A canvi, aquestes entitats reben una sèrie d’avantatges, com rebre assessorament tècnic en tasques de comunicació científica i en la cerca de perfils de l’àmbit, constar com a col·laboradores en els nostres canals, materials de difusió i comunicació i projectes divulgatius. Tindran prioritat a l’hora d’organitzar esdeveniments o demanar projectes conjuntament amb l’associació o amb els nostres grups de treball, difondre els seus missatges a través dels nostres canals, com la llista de distribució, que inclou més de 550 professionals de l’àmbit, i podran assistir a l’Assemblea General amb veu.
Estem convençuts que aquest acord de col·laboració donarà fruits ben aviat, i ajudarà a difondre les últimes novetats en la lluita contra la leucèmia al gruix de la ciutadania, contribuint a una societat més lliure, més sana i que miri el futur amb esperança.