Oferta només pels socis i sòcies de l’ACCC
Del 26 al 28 de setembre de 2012 tindrà lloc el XV Seminari Internacional de Periodisme i Medi Ambient (SIPMA) a Còrdova. L’esdeveniment tractarà la temàtica de la mà de professionals del sector. L’ACCC disposa de beques per als seus associats que tindran un cost de 175 euros per persona, que inclou el viatge, l’allotjament amb esmorzar i la matrícula del propi curs. Els interessats hauran d’escriure un correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat, amb l’assumpte “Seminari Còrdova”, abans del proper 15 de juny.
SIPMA està organitzat per Enresa (Empresa Nacional de Residuos Radiactivos) amb la Fundació EFE. El XV Seminario Internacional de Periodismo y Medio Ambiente s’iniciarà el dimecres 26 de setembre, a les 11.00, i conclourà el divendres 28 de setembre, a les 16.00. Totes les sessions se celebraran al Palau de Congressos de Còrdova (al costat de la mesquita catedral o al barri del Judería), excepte les de dimarts 27 de setembre, que se celebraran a les instal·lacions del Magatzem de Residus Radioactius de Baixa i Mitjana Activitat del Cabril, a la Serra Albarrana cordovesa. Aquest acte final serà una visita tècnica que també s’inclou en el programa del Seminari.
El programa definitiu del Seminari estarà disponible al començament de juny, però, com a avanç, ja estan confirmats, entre altres, els següents ponents i continguts:
–Fernando Savater, filòsof, amb la ponència “Ética y medio ambiente”.
–Maria del Mar Cabra, directora de la Fundació Ciudadana Civio i reportera del Consorcio Internacional de Periodistas de Investigación, que durà a terme la ponència “Periodismo de investigación”.
–Mariluz Congosto, especialista en visualització de dades i assessora de Telefónica I+D i professora al Departament de Telemàtica de la Universidad Carlos III. Congosto conduirà la ponència “Periodismo y visualización de datos”.
–Álex Fernández Muerza, periodista científic i responsable del canal de medi ambient d’Eroski Consumer. Creador d’E-ciencia.com. Durà a terme la ponència “Periodismo de precisión”.
–Raquel Ibáñez, biòloga molecular i promotora de Fantasy Science. Conduirà la ponència “Divulgación, ciencia y espectáculo”.
–Adriana Domínguez, directora de marca d’Adolfo Domínguez. Conduirà la ponència “Greenfashion: ¿Es sostenible el mundo de la moda?”
–Carmen López, responsable de la xarxa de vigilància volcànica de l’Instituto Geográfico Nacional. Conduirà la xerrada “¿Son peligrosos los volcanes españoles?”
–Mónica Salomone, periodista científica, colaboradora d’El País i de l’Agència Europea de l’Espai. Conduirà la conferència “Periodismo científico”.
Properament hi haurà més informació al web de l’organització i a través del seu compte de Twitter.