Beques per participar a la trobada anual de Lindau amb científics premiats amb el Nobel

Poden presentar-s’hi periodistes en exercici de l’ACCC

Del 26 de juny a l’1 de juliol, Lindau acollirà la 66a trobada entre investigadors i científics guardonats amb el Nobel a la qual poden participar periodistes. L’European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA) ofereixen beques que cobreixen el desplaçament i l’allotjament per a periodistes en exercici -siguin de plantilla d’un mitjà o freelancers– que pertanyin a associacions que formin part de l’EUSJA, com ara l’ACCC.

 

402 joves científics de 80 països participaran en la 66a Lindau Nobel Laureate Meeting. Són estudiants destacats, estudiants graduats i postdocs menors de 35 anys d’edat, que duen a terme recerca en Física, l’àmbit temàtic protagonista enguany. La trobada, dissenyada com un espai d’intercanvi, de creació de xarxes i d’inspiració es realitza anualment a la ciutat alemanya de Lindau des de 1951.

 

Entre els Premis Nobel que ja han confirmat la seva participació són el japonès Takaaki Kajita i el nord-americà Arthur B. McDonald, guardonats amb el Nobel de Física en 2015 pel descobriment de les oscil·lacions de neutrins que demostra que els neutrins tenen massa. La física de partícules serà un dels temes centrals d’enguany a Lindau.

 

Com que la seu habitual està en obres, enguany la trobada es durà a terme al teatre de la ciutat de Lindau. En conseqüència, el nombre habitual de 600 participants s’ha reduït a 400.

 

Sol·licituds per les beques

Les beques cobriran els costos del vol d’anada i tornada en classe turista a un aeroport internacional proper (trasllats no inclosos) i l’estada de tres nits en un hotel de Lindau o dels seus voltants. Si teniu interès a assistir a Lindau aspirant a una de les beques, envieu la vostra sol·licitud a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 30 de març de 2016. Haureu d’indicar (en anglès):

 

– Nom i cognoms.

– Correu electrònic.

– Telèfon de contacte.

– Breu CV (unes poques línies que incloguin l’experiència professional i l’ocupació actual).

– Mitjà de comunicació en el qual treballeu o col·laboreu.

– Inclogueu un text explicatiu de l’interès periodístic que us mou a voler assistir a la trobada.

 

Més informació sobre la trobada, en el web de l’organització: www.lindau-nobel.org.

 

Documentació relacionada

Press Release Participants of the 66th Lindau Nobel Laureate Meeting

Lindau Meeting 2016 Grants

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *