Beques per visitar l’ITER (Reactor Experimental Termonuclear Internacional), al sud de França

Borsa d’estudi de l’EUSJA

L’ACCC comunica als seus membres la possibilitat d’accedir a una beca per visitar les instal·lacions del Reactor Experimental Termonuclear Internacional (ITER) per a l’estudi de l’energia atòmica situat al sud de França en el centre Cadarache a Saint-Paul-lès-Durance (a les Boques del Roine). En aquesta visita, planificada pel 13 i el 14 de maig, l’ITER ha programat un tour comentat del centre amb presentacions orals i entrevistes i una visita a l’empresa CNIM de Toulon. En el següent enllaç podeu descarregar el programa.

 

La beca inclou dues nits d’allotjament a Aix-en-Provence, àpats i el transport entre l’hotel i la seu d’ITER. No inclou, però, el desplaçament des del país d’origen.

 

Poden optar a les beques periodistes que treballin en un mitjà de comunicació o que siguin freelancers i, atès que són coordinades a través de l’European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA), és imprescindible que siguin membres d’alguna de les entitats que conformen la EUSJA, com és el cas de l’ACCC.

 

Les persones interessades hauran d’enviar un correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 29 d’abril amb les següents dades (en anglès allà on escaigui). L’ordre de preferència serà el de rebuda de les sol·licituds.

 

Nom i cognoms

Adreça de correu electrònic

Número de telèfon mòbil

Lloc i data de naixement

Adreça particular

Nacionalitat

Mitjà de comunicació per al qual treballa o amb el qual col·labora

 

El centre ITER

Dissenyat per demostrar la viabilitat científica i tecnològica de l’energia de fusió, l’ITER serà el centre experimental d’energia de fusió més gran del món. La fusió és el procés que alimenta el sol i les estrelles: quan els nuclis atòmics lleugers es fusionen per formar-ne altres més pesats, s’allibera una gran quantitat d’energia. La investigació en fusió està dirigida al desenvolupament d’una font d’energia segura, abundant i ambientalment responsable.

 

A més, ITER és la primera col·laboració global d’aquest tipus. Europa ha contribuït en gairebé la meitat dels costos de la seva construcció però compta també amb la participació de la Xina, Índia, Japó, la República de Corea, la Federació Russa i els EUA. Aquest centre d’energia de fusió s’està construint al sud de França a Saint Paul-lès-Durance.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *