“16 científiques catalanes”, a la Universitat Autònoma de Barcelona

El día 8 de març, coincidint amb el “Dia Internacional de la Dona”, Lourdes Vega, directora de MATGAS, oferirà la conferència “On és el secret de les dones cientifiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina”, a les 12.00 a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i de la de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona

L’exposició “16 científiques catalanes” arriba a la Universitat Autònoma de Barcelona, en concret, a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement (DEC) de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) i la Red de Unidades de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obre al públic des del dimarts 1 de març  a les 8.30 a la sala general de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC i coordinadora de l’exposició, “tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”.

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el papel fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta al públic de l’1 al 31 de març.

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com l’astrònoma Carme Jordi; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

 

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

Conferència amb motiu del “Dia Internacional de la Dona”

El día 8 de març, coincidint amb el “Dia Internacional de la Dona”, Lourdes Vega, directora de MATGAS, oferirà la conferència “On és el secret de les dones cientifiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina”. La conferència tindrà lloc a les 12.00 a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències i de la de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

**PROGRAMA **

Dimarts, 1 de març de 2011

8.30 – Obertura al públic de l’exposició “16 científiques catalanes”.

Lloc: la sala general de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB

Horari: 8.30 a 21.00

Exposició oberta de l’1 al 31 de març.

 

“Dia Internacional de la Dona”

Dimarts, 8 de març de 2011

Conferència: “On és el secret de les dones cientifiques? El privilegi de fer el que t’agrada a la feina” a càrrec de Lourdes Vega, directora de MATGAS.

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Ciències i de la de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Horari: 12.00

 

Adreça:

Sala general de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB
Edifici C – Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

** Nota per a mitjans **

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:   

Rubén Permuy – comunicacio[at]accc.cat  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *