Conferència: «Com s’anomena un color? Cultura i fisiologia a les categories lingüístiques»

A l’Ateneu Barcelonès

L’11 de juny, a les 19.30, l’Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda 6, Barcelona) engega un nou cicle de conferències de divulgació científica de la mà de l’ACCC. Sota el títol El laboratori de Babel, es donaran cita en aquest espai de la capital catalana diferents experts relacionats amb diversos enfocaments de la llengua i del multilingüisme a les ciències.

 

El primer acte, d’accés obert, es titula Com s’anomena un color? Cultura i fisiologia a les categories lingüístiques, ponència a càrrec d’Andrea Baronchelli, de la Northeastern University de Boston (EUA).

 

Aquesta conferència, que serà en castellà, explicarà com podem distingir entre diversos tipus de ‘verd’ i, tot i així, a tots els anomenem ‘verd’. Baronchelli reflexionarà sobre el fet que tot i que els colors són infinits, tenim un petit conjunt de paraules per anomenar-los i les diferents cultures agrupen els colors de manera diversa. La fisiologia, però, també té un paper en aquestes definicions. A partir dels colors, el conferenciant explorarà la relació entre cultura i fisiologia en les ciències cognitives.

 

El cicle està coordinat i moderat pel periodista científic Michele Catanzaro, membre de la Junta de l’ACCC i ponent de la secció de ciències i tecnologia de l’Ateneu Barcelonès.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *