Aquest és el regal més important per a l’ACCC

Ja són 34 els Nadals que celebra l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) juntament amb tots els seus socis i sòcies. L’associació no és avui igual que al segle passat. Ja no es diu “Associació Catalana de Periodisme Científic” ni compta només amb menys de 10 membres, com al 1990.

Cada any, la família s’amplia amb nous socis i sòcies, nous projectes i nous aprenentatges. És per això que, a continuació, volem compartir algunes de les nostres fites més destacades de 2024 amb tu.

  • Aquest any, l’Observatori PerCientEx, focalitzat en el periodisme científic d’excel·lència amb el suport del Museu de la Ciència CosmoCaixa, ha canviat de rumb per oferir-te un format que deixa enrere les entrevistes tradicionals i et porta un festival del periodisme amb professionals i peces periodístiques increïbles narrades en forma de performances, com monòlegs, lectures dramatitzades i xerrades interactives.
  • Continuem organitzant i gestionant, juntament amb el consorci NitRecerCat, la Nit Europea de la Recerca a Catalunya. Cada any la convocatòria rep més propostes i ens n’alegrem que els científics del nostre territori puguin compartir la seva recerca amb la societat.
  • Els membres de la Junta Directiva de l’ACCC, socis i sòcies i col·laboradors han participat en esdeveniments de comunicació científica de referència, com BCNspiracy, la Festa de la Ciència, el Campus Gutenberg – Museu de la Ciència CosmoCaixa a Barcelona, les Jornades de Divulgació Innovadora D+i a Saragossa o el Congrés de “Género y Comunicación de la Ciencia” al País Vasc.
  • Els grups de treball de l’associació de perspectiva de gènere en la ciència i de política científica i comunicació (Polcicomm), segueixen actius: hem celebrat la IV edició del Concurs de Scikus, l’exposició “Científiques Catalanes 2.0” ha viatjat a 10 noves seus. Vam organitzar el debat electoral “La ciència al centre de les polítiques públiques” en el marc de les eleccions parlamentàries de març i creat el CQUATRE-ACCC per propiciar el diàleg entre científics, polítics i societat.
  •  A través de la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, l’ACCC continua col·laborant i estant present com a jurat en concursos que valoren la divulgació de la ciència, com X(p)rimenta, dirigit a estudiants de primària fins a batxillerat i cicles formatius, o “Presenta la teva tesi en 4 minuts”, on els doctorants s’enfroten al repte d’explicar la seva investigació en forma de monòlegs en temps rècord.
  • Finalitzem la sèrie de Live Talks “Una ventana a la Ciencia” en col·laboració amb el Museu de la Ciència CosmoCaixa, arran de la pandèmia, al 2020, sobre una gran varietat de temes científics compartits a través d’entrevistes amb experts. Ja pots veure les més de 60 Live Talks disponibles creades al llarg dels últims 4 anys. Però les col·laboracions no acaben aquí i l’ACCC ja planeja nous projectes de cara al 2025.

Moltes gràcies per seguir formant part d’aquesta associació, que busca sempre servir-te de suport i de punt de trobada entre apassionats de la comunicació, la divulgació i el periodisme científics com tu. Ets un REGAL per a l’ACCC.

Molt aviat nosaltres també t’enviarem un regalet a casa. A tu i a molts altres membres de l’ACCC repartits pel món. La següent imatge n’és una pista!

Molt bones festes, bon any nou i bona comunicació de la ciència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *