FECYT posa en marxa Journal Club, un nou projecte dirigit a promoure una comunicació científica més eficaç

  • El projecte té com a objectiu apropar la recerca en comunicació científica als professionals de l’àrea.
  • Comptarà amb 12 esdeveniments en línia en què es reflexionarà al voltant d’articles científics sobre comunicació de la ciència al costat d’especialistes de l’àrea.
  • El primer esdeveniment tindrà lloc el 15 de setembre i tractarà sobre l’ús d’imatges en la comunicació científica.

Madrid, 13 de setembre de 2021. La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) posa en marxa “Journal Club”, un nou projecte que pretén ajudar els professionals de l’àrea a realitzar una comunicació científica més eficaç.

Com responem a les fake news? Què diu la ciència sobre les millors edats per despertar aspiracions científiques? Com influeix l’ús de les imatges en els missatges de comunicació científica?

En el marc de el projecte, durant els propers mesos es realitzaran 12 esdeveniments en línia que abordaran aquests i altres reptes a què s’enfronten els comunicadors científics en el seu dia a dia per buscar solucions que combinin l’experiència professional amb l’evidència derivada de la investigació sistemàtica. Al costat de especialistes de l’àmbit nacional i internacional, els assistents analitzaran alguns resultats de la investigació sobre comunicació científica i reflexionaran sobre com aplicar-los a la pràctica. Els esdeveniments seran retransmesos en streaming i podran consultar-se posteriorment tant en format de vídeo com podcast.

El primer esdeveniment, que tractarà sobre el correcte ús de les imatges en comunicació científica, tindrà lloc el 15 de setembre a les 17.30hi comptarà amb la participació de Maria Carmen Erviti, doctora en Comunicació i professora de Comunicació Empresarial al centre ISSA-Universitat de Navarra.

La pandèmia de COVID-19 ha posat de relleu més que mai que la forma en què ens comuniquem és probablement tan important com el que comuniquem, perquè les nostres vides poden dependre. A més, decidir quina informació compartir i com compartir-la implica valors, creences i perspectives personals, i pot tenir conseqüències de gran abast. Per això, comunicar la ciència implica un important grau de responsabilitat. Aquest projecte pretén ajudar els professionals de la comunicació científica a dissenyar missatges i estratègies més eficaces i, amb això, a crear consciència i reconeixement de la comunicació científica com un àmbit professional especialitzat de vital importància.

El Projecte es pot seguir des del compte de Twitter: @SciComm_ES

Sobre FECYT

La Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia, F.S.P. (FECYT) és una fundació pública dependent de el Ministeri de Ciència i Innovació. Gràcies a aquesta col·laboració, FECYT treballa per reforçar el vincle entre ciència i societat mitjançant accions que promoguin la ciència oberta i inclusiva, la cultura i l’educació científiques, donant resposta a les necessitats i reptes de el Sistema Espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *