El concurs Scikus amb Perspectiva ja té sciku guanyador

El concurs Scikus amb Perspectiva, convocat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC amb la intenció d’unir poesia, ciència i feminisme, ha escollit un sciku guanyador i ha nomenat tres mencions d’honor a partir de les valoracions dels membres del jurat.

El sciku amb la puntuació més alta, i per tant, guanyador del concurs, és el sicku dedicat a Mary Anning (1799-1847), paleontòloga, escrit per Dani Roig i publicat a través d’Instagram. El jurat en valora “haver aconseguit plasmar, de forma simple, sintètica i especialment poètica, la feina memorable d’una gran científica de la història recent”.

Les mencions són per a: Irene Giralt amb el sciku dedicat a Maria Sibylla Merian (1647 – 1717), entomòloga i il·lustradora científica, Patri Rodrigo amb el sciku dedicat a Josefina Castellví (1935 – ), oceanògrafa, i Xavier Lasauca amb el sciku dedicat a Ada Lovelace (1815 – 1852), programadora.

A la convocatòria hi han participat 15 autors i autores amb un total de 26 scikus, publicats en xarxes mitjançant el hashtag #ScikusPerspectiva o enviats per correu electrònic. El premi consisteix en un exemplar del llibre A Hombros de GigantAs, de Laura Morrón.

El sciku guanyador és aquell qui ha obtingut la valoració més alta per part del jurat, que l’ha avaluat seguint els següents criteris:

  • Fidelitat o veracitat científica
  • Originalitat
  • Claredat del contingut
  • Valoració global

Tots els scikus participants es publicaran en un llibret que s’editarà en pdf en motiu del concurs i que es difondrà per xarxes i pels canals de comunicació de l’ACCC.

A continuació, us presentem el guanyador i les mencions:

Guanyador:

Mary Anning (1799-1847), paleontòloga
Fredes onades
Entre antigues roques
Un ictiosaure

Per Dani Roig


1a menció:

Maria
Desplega les ales
i observa, a pinzellades,
la metamorfosi.

A Maria Sibylla Merian (1647 – 1717), entomòloga i il·lustradora científica, per Irene Giralt

2a menció:

Josefina Castellví
Mars i oceans
Líquens de l’Antàrtida
Els records del gel

A Josefina Castellví (1935 – ), oceanògrafa, per Patri Rodrigo.

3a menció:

Ada Lovelace
Riu, feliç, Ada,
pel màgic algorisme
del seu programa.

A Ada Lovelace (1815 – 1852), programadora, per Xavier Lasauca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *