Illustra TALKS: entrevistes amb il·lustradors científics al juliol

Els dies 16, 23 i 30 de juliol a les 16: 00h, Illustraciencia, un dels projectes estrella de l’ACCC, celebra les Illustra TALKS: tres sessions d’entrevistes en línia en directe amb professionals en actiu de la il·lustració científica. Parlarem de l’estat del sector, de drets d’autor i de la importància de la il·lustració científica per a la investigació i la societat. L’esdeveniment s’adreça principalment a il·lustradors científics, divulgadors, comunicadors, investigadors i tot públic general interessat en aquesta temàtica.

Illustraciencia és un projecte coordinat pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC) en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) de l’Ministeri de Ciència i Innovació.

Camila Amigo, periodista, comunicadora científica i col·laboradora d’Illustraciencia, moderarà les entrevistes, que s’emetran al canal de Youtube d’Illustraciencia i en què el públic també podrà participar en directe a través del xat habilitat per a això.

Pots inscriure’t per rebre els avisos aquí: INSCRIPCIONS

El programa de sessions és el següent:

16 de juliol, 16h (CET)
¿Es pot viure únicament de la il·lustració científica?

Ponents:

  • Clara Cerviño: Biòloga i il·lustradora científica. Va realitzar el Curs de Formació en Il·lustració Científica de la Universitat d’Aveiro i així va combinar les seves dues grans passions, la biologia i el dibuix. Des de llavors es dedica professionalment a la Il·lustració científica. A més és membre de comitè assessor de Illustraciencia.
  • Andrea Menéndez: Arqueòloga i il·lustradora. Els seus treballs de documentació gràfica formen part de publicacions especialitzades, exposicions, museus i diverses entitats, tant nacionals, com internacionals.
  • Roc Olivé: Llicenciat en Belles Arts i especialitzat en il·lustració científica. Va ser el responsable d’il·lustrar el llibre “La Catalunya Prehistòrica” ​​i ha treballat en diferents editorials especialitzades en il·lustració mèdica, així com en publicacions enfocades a la fauna actual i extinta.

23 de juliol, 16h (CET)
Com es gestionen els drets de les meves il·lustracions científiques?

Ponents:

  • Vanessa González: Doctora en Oceanografia Biològica, il·lustradora científica i dissenyadora gràfica. Ha treballat per a universitats de tot el món, i en llibres com “Les algues es mengen?” o “Flora marina de litoral gadità”.
  • Santiago Nadal: Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Especialista en Propietat Intel·lectual, Marques, Patents i Dret de la Competència. Ha estat membre de la junta de Govern de Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i President de la Secció de Dret de la Competència i propietat industrial.
  • Hugo Salais: Biòleg, Doctor en Neurociències. Ha creat il·lustracions per a grups de recerca (EVER, Early Vertebrate Evolution Research Group) i publicacions científiques especialitzades (Frontiers o Scientific Reports, entre d’altres). Entre els seus últims projectes, destaca la seva tasca com a director artístic per a l’aplicació mòbil museogràfica PterosaVR, del Museu de la UV d’Història Natural.

30 de juliol, 16h (CET)
És la il·lustració científica necessària per a la ciència?

Ponents:

  • Román García: Biòleg i il·lustrador científic. Treballa en el Real Jardí Botànic de Madrid col·laborant en projectes d’investigació i en el projecte Flora Iberica de el CSIC. Ha treballat com a il·lustrador i infografista per a revistes de divulgació de tot el món, des Quo Mèxic a PM Magazin a Alemanya.
  • Giselle Vitali: Il·lustradora professional, va cursar un postgrau d’il·lustració a Barcelona, ​​un màster en animació i altres cursos en disseny i programació web. Aquesta trajectòria sorgeix de la seva passió per compartir conceptes, idees, eines i interrogants. També li fascinen l’anatomia i el cos humà.
  • Julia Rouaux: entomóloga, Doctora en Ciències Naturals i il·lustradora científica. Ha il·lustrat nombrosos treballs científics i de divulgació, participant en llibres com “Felins de Sud-amèrica”, “Felins Salvatges de el Món” i “Cànids Salvatges de l’Món”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *