Aquests últims mesos hem pogut veure clarament la importància de la ciència i de que la societat compti amb formació i cultura científica, les quals creiem que cal presentar també als nens, nenes i adolescents per aconseguir-ho. Per això, des de l’ACCC, volem difondre les activitats divulgatives dirigides a joves organitzades pels nostres socis per a aquest estiu i apropar la ciència a la canalla de forma divertida.
Campus d’Estiu de Màgia i Ciència (5a edició)
- Organitza: Universitat de Girona
- Data: 29/06/2020 – 03/07/2020
- Enllaç: Online: http://magsci.eu
- Edat a qui va dirigit: 16 anys
- Inscripcions: https://forms.gle/hTtg3uZy4WjFiLcN7
De dilluns 29 de juny fins a divendres 3 de juliol (ampliable a dissabte 4) els estudiants preuniversitaris aficionats a la màgia i a la ciència tornaran a tenir una cita (fonamentalment no presencial) amb el V Campus d’Estiu de Màgia i Ciència. Mitjançant diferents activitats combinaran els seus coneixements científics amb habilitats artístiques, tot comprovant que efecticament art i ciència són compatibles. En concret, aquest Campus planteja un enriquiment educatiu fent servir la màgia, a la vegada que presentarà algunes tendències en il.lusionism que són possibles gràcies als avenços de la ciència.
Festa d’Identificació d’Espècies Marines per Families
- Organitza: Institut de Ciències del Mar i Anèl·lides
- Data: 18/06/2020
- Localització: Online. Amb inscripció prèvia rebràs l’enllaç a Zoom
- Edat a qui va dirigida: 8 anys
- Inscripcions: https://www.eventbrite.es/e/entradas-festa-didentificacio-despecies-marines-per-families-107700842118
Jocs interactius d’espècies marines i litorals amb premi final. Et mostrarem diverses imatges d’espècies marines dins de l’App de ciència ciutadana Natusfera i, mitjançant endevinalles, trivia de preguntes i respostes i altres jocs interactius, us ensenyarem curiosistats sobre diverses espècies marines del litoral català i com identificar-les. El guanyador del joc s’emportarà un premi final: una sessió d’esnòrquel amb guia per tota la familia!
Ciència amb #inGENIO
- Organitza: Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
- Data: S’hi pot accedir de forma permanent
- Localització: Online. Canal de Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=kAY19pwG4qc&t=614s
- Inscripcions: No cal inscriure’s
Els científics i científiques de l’IBEC ens conviden a jugar i realitzar experiments científics amb ells amb eines i ingredients senzills des de les nostres llars al seu canal de Youtube.
Ciència a domicili
- Organitza: Smart Barcelona
- Data: Quan vulguis
- Localització: A casa teva!
- Edat a qui va dirigit: 10 anys
- Inscripcions: Els kits es poden aconseguir de forma individual o sota subscripció a https://cienciaadomicilio.com/ca/
Ciència a Domicili no és el típic joc de ciència. És una experiència de recerca i misteri on, a la pell d’un científic detectiu, hauràs de fer ús de totes les teves habilitats lògiques i experimentals per treure l’entrellat d’un complicat misteri. T’hi veus amb cor? Resol enigmes, desxifra claus secretes i determina l’origen de mostres recollides en diversos escenaris d’una trama immersiva i fascinant situada a Smart Ciutat, un lloc on res és el que sembla. Cada caixa conté tot el necessari per a dues o més hores de diversió, tot utilitzant autèntic material de laboratori (matrassos, pipetes, tubs d’assaig, reactius…). Hi ha fins a sis caixes diferents, cadascuna amb una trama independent plena de sorpreses i de ciència! No t’ho pensis més i, aquest estiu, converteix-te en el millor científic detectiu de Smart Ciutat! (Edat recomanada de 6 a 14 anys. És necessari l’acompanyament d’un adult responsable).
Quadernets per acolorir
- Organitza: Science into Images
- Data: Quan vulguis
- Enllaç: https://scienceintoimages.com/ca/productes/recursos-educatius/
- Edat a qui va dirigit: 12 anys
- Inscripcions: No cal. És de lliure accés
Quadernets per acolorir la biodiversitat invisible que ens envolta, en format PDF per descarregar i imprimir. Els nois i noies poden conèixer diverses curiositats sobre els organismes que hi viuen en els diferents ecosistemes. Les fotografies permeten veure com són els organismes tractats i els nois/noies poden pintar els dibuixos fets a partir d’aquestes fotografies.