• Els cursos es realitzaran un cop al mes durant el 2020 al centre cívic Vil·la Urània
• Al primer trimestre tractaran sobre còmics, tallers científics, i com comunicar les ciències socials
L’Associació Catalana de Comunicació Científica organitzarà, durant el 2020, una sessió de formació mensual sobre diferents temes de comunicació, divulgació i periodisme científic al centre Cívic Vil·la Urània de 18:30h a 20:00h. Aquesta acció s’enmarca dins del trentè aniversari de l’associació.
Durant el 2020, l’ACCC vol oferir als socis formació en diferents àmbits que ells mateixos han proposat i que també impartiran. Així, en el primer trimestre de 2020 es realitzaran tres sessions formatives que tractaran sobre els següents temes:
- “Comunicant i divulgant ciències socials i humanitats”, a càrrec de Rubén Permuy, responsable de comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i vicepresident de l’ACCC, el 30 de gener de 18:30h a 20:00h – Inscripcions gratuïtes aquí a partir del 16 de gener.
- “Com fer un còmic de divulgació científica”, a càrrec de Miriam Rivera, fundadora de Biomiics – Biologia en Còmics, i secretària tècnica i responsable de comunicació de l’ACCC, el 13 de febrer de 18:30h a 20:00h
- “Com fer un taller científic sense deixar-hi la pell”, a càrrec de Jordi Díaz, coordinador de Nanodivulga UB i vocal d’activitats divulgatives de l’ACCC, el 16 de març de 18:30h a 20:00h
Els cursos estan dirigits a pesones interessades en la comunicació i divulgació científica i són gratuïts i requereixen inscripció prèvia.
L’ACCC va néixer al 1990 com a entitat professional que agrupa comunicadors científics, periodistes especialitzats, científics, divulgadors i editors de l’àmbit català amb interès per comunicar la informació científica en els mitjans escrits i audiovisuals. Durant aquest temps s’han succeït sis presidents: Vladimir de Semir i Zivojnovic, Luis Ángel Fernández-Hermana, Joaquim Elcacho, Mercè Piquereas, Cristina Ribas i Raül Toran, actual president. Alguns dels projectes estrella de l’ACCC inclouen el projecte PerCientEx, sobre periodisme científic d’excel·lència, i Il·lustraciència, el Premi Internacional d’Il·lustració Científica, organitzat per l’ACCC, el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
Actualment, l’ACCC compta amb el suport de més de 300 socis i les entitats col·laboradores Biocat, Fundació BBVA, Fundació KIM, Fundació “la Caixa”, Fundació Naturgy, Ciment Català, Agbar, i Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.