El programa de Santa Llúcia 2019 ja està disponible

L’edició d’enguany tractarà sobre alimentació: mites i falses concepcions

Des de la Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, proposem una nova Jornada de Santa Llúcia per tal d’acostar el coneixement científic actualitzat a tot el públic, tant acadèmic com no acadèmic, que vulgui assistir-hi. Enguany volem fer difusió del coneixement sobre un tema que afecta tothom: l’alimentació.

Resultado de imagen de alimentacio

L’alimentació és la funció vital que duem a terme dia a dia i a través de la qual obtenim els nutrients i l’energia que ens permeten cobrir els requeriments per a continuar vivint.

 

Aquesta funció la fem tots els organismes vius i, per tant, no hauria de presentar cap misteri; tot i això, la tecnologia i el transcurs de la història ens fan veure que actualment formem part d’una societat que té un interès especial per aquest tema.

 

La gran rellevància que té l’alimentació per al nostre estat físic i de salut fa que darrerament la societat s’hagi preocupat molt per l’origen, l’estat i les etapes per les quals transcorre tot allò que ens mengem. Aquesta preocupació ha augmentat en el moment en què termes com transgènics, bioestimulants o prebiòtics s’han relacionat amb aquesta funció vital.

 

Dialogarem sobre totes aquestes qüestions i altres dubtes que puguin sorgir amb els ponents de la Jornada de Santa Llúcia d’enguany.

 

CONVOCATÒRIA: dimecres 11 de desembre de 2019, a Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme, 47, 08001 Barcelona).


Jornada gratuïta. Es prega inscripció al següent formulari.

 

PROGRAMA

 

17.00 h Benvinguda i presentació de la jornada

Equip Societat Catalana de Biologia (SCB)

 

17.10 h Impacte de la petjada de carboni: carn de porc i tota la cadena de valor dels productes agroalimentaris

Carles Martínez Gasol

Director de projectes d’Inèdit

Professor associat del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i

Ambiental (DEQBA)

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)


17.30 h Utilització de bioestimulants i biofertilitzants per a la millora de la qualitat del menjar

Sergi Munné-Bosch

Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)

Grup ANTIOX

Universitat de Barcelona

 

17.50 h Com els prebiòtics poden millorar la salut intestinal?

Raquel Martin Venegas

Departament de Bioquímica i Fisiologia

Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació

Universitat de Barcelona

 

18.10 h Transformacions dels comportaments alimentaris al llarg de la història i percepció social de les noves tecnologies i la seguretat alimentària

Maria Clara De Moraes Prata Gaspar

Observatori de l’Alimentació (ODELA)

Departament d’Antropologia Social

Universitat de Barcelona

 

18.30 h Aliments transgènics, enemics de la salut?

Marc Valls Matheu

Departament de Genètica

Facultat de Biologia

Universitat de Barcelona


18.50 h Torn de preguntes


19.10 h Cloenda


19.15 h Happy hour: refrigeri per a tots els assistents

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *