BCNspiracy celebrarà la seva tercera edició el proper 9 de novembre

L’ esdeveniment únic de divulgació científica a Catalunya tindrà lloc a CosmoCaixa Barcelona en el marc de la Setmana de la Ciència

La tercera edició de l’esdeveniment de divulgació científica BCNspiracy tindrà lloc a CosmoCaixa Barcelona el dia 9 de novembre de 2019, obrint les activitats de la 24a Setmana de la Ciència. La participació i l’acceptació de les trobades de BCNspiracy ha anat in crescendo omplint el CosmoCaixa amb més de 500 alumnes d’institut a les diverses activitats de l’INspiracy, destinada a fomentar les vocacions científiques als joves.

Resultado de imagen de bcnspiracy 2019

 

El principal objectiu de BCNspiracy és acostar i despertar l’interès pel coneixement científic en la ciutadania mitjançant la interacció, amb un to informal, enfocat a fer gaudir el públic. Aquest any, a més de comptar amb les ja clàssiques xerrades breus de deu minuts, comptarem un innovador format de nanoxerrades en què algunes valentes divulgadores s’atreviran a desenvolupar un tema en un temps rècord de dos minuts.

 

Pel que fa als ponents de l’edició d’enguany, BCNspiracy tornarà a reunir divulgadors científics de diversos àmbits, entre els quals hi haurà el reconegut divulgador Alex Richter-Boixm, biòleg doctorat en Ecologia Evolutiva. La temàtica de les xerrades serà molt variada i serà de temes tan diversos com la química, la lingüística, la biologia, la neurociència o l’holografia. Amb aquesta finalitat hem reunit a diversos especialistes com la Sheila Queralt que ens donarà la xerrada “El llenguatge et delata: lingüística forense”, en Narcís Rovira que ens parlarà de “Holografia: ¿ciència o ciència ficció?” o la Meritxell Teixidó que ens farà una xerrada titulada “Gate2Brain, obrint una porta cap al cervell”.

 

A més de les xerrades de divulgació, l’esdeveniment comptarà amb una entrevista sobre la malaltia d’Alzheimer al doctor en neurologia José Luis Molinuevo, director científic del programa de prevenció de la malaltia d’Alzheimer del Barcelona-beta Brain Research Center (BBRC), pel metge i divulgador científic Ignacio Crespo, semifinalista del concurs estatal de monòlegs científics Famelab en 2018.

 

Formant divulgadors

 

A més de les activitats de divulgació, BCNspiracy ofereix diverses activitats de formació per a nous divulgadors. Els integrants de la plataforma de divulgació acompanyen i formen els ponents durant la preparació de l’esdeveniment, de manera que els investigadors i interessats a la ciència de qualsevol nivell puguin desenvolupar-se com a divulgadors. Sense anar més lluny, l’Andrea Muras, qui tancarà BCNspiracy 2019, va donar la seva primera xerrada a BCNspiracy 2018 i poc després va quedar semifinalista del concurs de monòlegs científics estatal Famelab.

 

Ciència diversa

 

Seguint la tradició feminista que caracteritza a BCNspiracy, aquesta edició tornarà a reivindicar diferents dones científiques, a més de científiques i científics LGTB+ importants per a la història i l’actualitat de la ciència. Com a cada edició de BCNspiracy, els ponents seleccionaran les personalitats destacades de la Ciència diversa, que es donaran a conèixer al públic abans de cada xerrada. A més, diverses representants de la Ciència diversa, entre les quals es troben Sònia Estradé (investigadora LGTB+ de la UB), Eneko García Mendoza (ingeniero trans), Léa Maitre (investigadora en ISGlobal), i Lana Vuli (divulgación científica drag), compartiran en una taula rodona les seves experiències.

 

BCNspiracy se celebrarà els dies 8 de novembre (públic escolar tancat) i 9 de novembre (obert a tots els públics). L’accés es podrà fer amb l’entrada general a CosmoCaixa Barcelona.

 

Informació addicional

http://bcnspiracy.hablandodeciencia.com/index.php/2019/10/28/programa-bcnspiracy-talks-2019/

Contacte

Per a més informació:

 

Saül Pascual-Diaz

Equip de Comunicació

Tel. 644438933

 

bcnspiracy.com@gmail.com, www.bcnspiracy.com, #BCNspiracy19, @BCNspiracy

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *