L’Associació Catalana de Comunicació Científica col·labora amb el famós restaurant en l’organització d’aquests esmorzars de forquilla, que tornen després d’un anyLa temàtica principal d’aquesta sessió, que se celebrarà diumenge 5 de maig, gira entorn del 150è aniversari del famós ecòleg català Ramon Margalef
El famós restaurant de la Barceloneta 7 Portes recupera els Esmorzars de Ciència després d’un any, amb la col·laboració de l’ACCC. Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona, però l’ACCC sorteja entrades entre els seus membres. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:30 s’inicia la sessió i acte seguit comença la tertúlia. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins al migdia.
Com ens ajuda a entendre el nostre món? I sobretot… Com ens ajuda a entendre les conseqüències d eles nostres accions sobre el medi ambient?
Parlarem de tot això i molt més amb la Núria Bonada i el Francesc Peters, mentre disfrutem d’un esmorzar de forquilla al 7 Portes. T’esperem!
Ponents:
- Núria Bonada és Professora Agregada Serra. Húnter del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, i cap del grup de recerca FEHM (Freshwater Ecology, Hydrology and Management). Les seves línees de recerca estan centrades en l’estudi de l’ecologia dels rius Mediterranis i la seva biodiversitat, combinant tant aspectes d’ecologia fonamental com aplicada. (més informació a www.ub.edufem <http:www.ub.edufem>)
- Francesc Peters és cap del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC). Va estudiar Ciències Biològiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i després es va doctorar en oceanografia i ecologia a l’Institute of Ecology de la Universitat de Georgia (USA). Actualment investiga l’impacte de la contaminació atmosfèrica sobre organismes i processos marins, però té interès per diversos temes mediambientals com l’ús de l’aigua al territori lligat a la zona costanera, la contaminació en general, la sobrepesca, la producció marina i el canvi climàtic, i la relació entre salut ambiental i salut humana.
- Moderadora: Valentina Raffio, periodista especialitzada en ciència en El Periódico de Catalunya i altres projectes de divulgació. Actualment coordina la nova edició de l’Observatori PerCientEx i exerceix de vocal de relacions internacionals a l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
Per inscriure-us, podeu trucar a +34 93 319 30 33 o enviar un mail a reserves@7portes.com
Més informació:https://7portes.com/events/esmorzars-de-ciencia/?fbclid=IwAR17oJd-cXc202nIwRCd5uNIFjEYCZlW-tEfz2D4a3_FM_reET0RLDYgOec