Els socis de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, Núria Jar i Pere Estupinyà, han rebut un premi i un accèssit, respectivament, per part del jurat de la quarta edició del Premi de Periodisme Científic Concha García Campoy.
Els Premis de Periodisme Científic Concha García Campoy, creats per l’Acadèmia de Televisió, reconeixen l’excel·lència de trajectòries professionals o treballs periodístics que traslladin a la societat amb rigor, ètica i compromís històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.
Font: https://www.apmadrid.es/convocado-el-iv-premio-de-periodismo-cientifico-concha-garcia-campoy/
Núria Jar ha estat una de les guanyadores d’entre més d’un centenar de candidatures. L’han premiada “per la seva contribució a humanitzar l’atenció sanitària proposant millores arran de l’experiència personal de diversos metges malalts” en el reportatge Quan el metge es converteix en pacient, publicat a La Vanguardia. El 26 de juny rebrà la seva estatueta del premi en la categoria de ràdio en la cerimònia de lliurament de guardons a Madrid.
D’altra banda, Pere Estupinyà ha obtingut un accèssit en la categoria de televisió pel seu treball Hacking Life, emès en el seu programa El cazador de cerebros, a La 2 de TVE.
Altres guanyadors són: en la categoria de televisió, el Programa ConCiencia, de Telemadrid; en premsa digital, la sèrie El futuro es apasionante (El País, ABC, La Vanguardia i regionals de Vocento) i un altre accèssit a ràdio a Andoni Orrantia, per Rett, la enfermedad de las princesas, emès a la Cadena Cope. També ha estat guanyador José Pardina, que rebrà el premi a la Trajectòria pel seu paper com a periodista i director de la Revista Muy interesante del 1989 al 2015, “per l’impuls i gir científic que va donar a la publicació convertint-la en una de les referències de la premsa de divulgació científica a Espanya “. Un Premi Especial se li ha concedit a Christian Gálvez pel seu exhaustiu treball d’investigació i divulgació sobre la imatge de Leonardo da Vinci a l’assaig “Leonardo da Vinci- Cara a Cara”.
Des de l’ACCC, volem felicitar a tots els guardonats del premi i, en especial, als nostres socis. Enhorabona!