El projecte Montbau, Punt Científic, proposa un seguit de conferències, tallers i diferents activitats al voltant del tema de la salut.
Durant l’any 2018, el grup de divulgació en nanotecnologies de l’ACCC, EspaiNANO i l’Associació de Veïns de Montbau (AVVM), amb la col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron, centres d’investigació, universitats i les principals entitats locals del barri transformaran el barri de Montbau, en un punt de trobada científic.
El projecte Montbau, Punt Científic, proposa un seguit de conferències, tallers i diferents activitats al voltant d’un tema d’interès general: la salut. D’aquesta forma es tractarà de consolidar la comunicació en la salut, establint vies de connexió efectives entre especialistes i professionals (de tots els sectors) i els ciutadans, els quals esdevindran una part clau al projecte.
Montbau, Punt Científic s’inicia amb un cicle de xerrades titulat “Què vols saber de…” organitzat amb l’Hospital de Vall d’Hebron. Durant tot l’any, professionals del l’Hospital ens donaran Informació sobre malalties, la importància dels plans de vacunació, l’ús adient dels medicaments, les al·lèrgies i molts altres temes d’interès ciutadà.
El cicle de xerrades s’acompanyarà de tallers demostratius per a nens, nenes i famílies organitzats directament per EspaiNano.
El plat fort del projecte es situarà al darrer trimestre quan s’organitzarà una fira científica durant les festes de setembre/octubre al barri i al novembre, coincidint amb la setmana de la ciència.
L’acte de presentació tindrà lloc el 13 de març del 2018 a les 18:00h a l’Espai Social La Pedrera a càrrec de Narcís Serrats (AVVM) i Jordi Díaz (CciTUB, junta ACCC, AVVM i coordinador d’EspaiNANO) i s’acompanyarà de la primera xerrada del cicle: Què vols saber de…. l’ICTUS? “La importància d’identificar l’ictus i les seves causes. Temps és cervell”, a càrrec del Dr. Jesús Juega de l’Unitat de l’Ictus de la Vall d’Hebron.
Tal com explica Diaz, coordinador del projecte junt a Serrats “hem de fer que la ciència també es pugui explicar fora de les universitats i els centres de recerca, per exemple, als barris on viu la gent”.
Per últim, el projecte busca la implicació del barri, busca que el ciutadà no únicament sigui un receptor de conceptes científics sinó que també pugui participar en el disseny de les activitats, això s’aconseguirà gràcies a la coordinació i implicació directa de l’Associació de Veïns de Montbau.
Mara Carmona, sòcia de l’ACCC