“Tan complicat és menjar bé? (Del camp a la taula, l’alimentació en la societat actual)”

“Esmorzar de ciència”

Nova sessió dels Esmorzars de ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14). El vinent diumenge 24 de gener -a partir de les 9 del matí- hi tindrà lloc un esmorzar de forquilla acompanyant la tertúlia Tan complicat és menjar bé?  (Del camp a la taula, l’alimentació en la societat actual), amb Abel Mariné, catedràtic emèrit del departament de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, Antoni Massanés, director general de la Fundació Alícia, i introducció de Claudi Mans, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona i membre de la junta de l’ACCC. Moderarà l’acte el periodista Eduard Berraondo.  La tertúlia s’emmarca en el programa Esmorzars de Ciència que organitzen el restaurant 7 Portes de Barcelona, la companyia The Big Van Theory, l’ACCC i El Punt Avui, en col·laboració amb Alumni UB.

 

La nostra societat té un accés a l’alimentació més variat, abundant i de qualitat que en qualsevol altra època de la Història. Tanmateix, les discussions sobre “menjar bé” són molt freqüents i fins i tot polèmiques. I és que “menjar bé” té molts aspectes: producció d’aliments que respecti el medi ambient, econòmicament sostenible, transportats i conservats de forma saludable, cuinats i presentats de forma agradable, saborosos i apetitosos, que siguin nutricionalment bons a nivell col·lectiu i individual… En el proper debat al 7 Portes analitzarem aquesta expressió genèrica de “menjar bé” i les seves múltiples facetes de la mà de dos grans experts en el tema.

 

Els “Esmorzars de ciència”

Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10 s’inicia el monòleg introductori a càrrec de The Big Van Theory, d’una durada d’un quart d’hora, i acte seguit comença la tertúlia a càrrec dels experts i el moderador. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins migdia. En cas de voler assistir-hi, cal realitzar les reserves a través d’aquest formulari.

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *