Primera Jornada de “Concept art” a CosmoCaixa

Un activitat d’il·lustració

Raül Toran (ACCC). El passat 11 d’abril va tenir lloc a CosmoCaixa, en col·laboració amb Il·lustraciència, iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i l’Escola Joso, centre docent especialitzat en l’ensenyament del còmic i la il·lustració, la primera jornada sobre Concept art impartida pel professor Santi Casas, en el marc de l’exposició Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?.

La participació a la jornada era un dels premis de la primera edició del premi internacional Il·lustrafuturs, organitzat per l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa” i l’ACCC.

 

A l’esdeveniment van assistir els tres guanyadors d’aquesta edició, així com altres participants d’Il·lustrafuturs i il·lustradors convidats.

 

En primer lloc, es va realitzar una visita guiada a l’exposició Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?, organitzada per l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social “la Caixa”, en què els assistents van poder aprofundir en el coneixement del futur més proper a través de la prospectiva. Els il·lustradors van explicar les seves propostes en finalitzar la visita a l’exposició.

 

 

Imatge: un dels personatges creats per un dels assistents a la sessió (foto: Miquel Baidal)

 

Santi Casas va comentar que moltes obres presentades al premi tenien en comú l’absència de persones i va descriure com podríem ser, vestir-nos i maquillar-en el futur. No cal reinventar tot des del principi: hi ha instruments que continuarem utilitzant en un futur proper, com els estris per menjar. Però el que segur canviarà serà la forma com vestirem. Segurament, tant nois com noies voldran que la roba els senti bé, potenciant la seva figura i amb tocs tecnològics, va explicar el professor. Els participants van intercanviar idees per crear personatges del futur com aplicacions de nanotecnologia per maquillatge, idees per crear vestimentes ecològiques i que incorporin sistemes de generació d’energia, entre d’altres.

 

A la master class, es va posar com a repte crear personatges de l’any 2100 i durant la jornada es van crear diferents propostes.

 

En el següent enllaç es pot veure un reportatge fotogràfic de la sessió.

 

 

Els assistents de la jornada al Cosmocaixa (foto: Raül Toran)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *