Beques per visitar el Reactor Experimental Termonuclear Internacional al sud de França

Adreçades només als membres de l’ACCC que treballin com a periodistes

Vols conèixer en primera persona una de les col·laboracions científiques del món que cerca establir la fusió com a font d’energia sostenible? L’European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA) posa a l’abast de les seves entitats membres, com ara l’ACCC, beques per visitar les instal·lacions del Reactor Experimental Termonuclear Internacional (ITER), dedicat a l’estudi de l’energia atòmica. Les persones participants en aquest study trip, previst per al 18 i 19 de maig d’enguany, podran conèixer aquest indret situat al sud de França en el centre Cadarache a Saint-Paul-lès-Durance (a les Boques del Roine). En el següent enllaç podeu descarregar el programa preliminar.

 

Imatge aèria de l’ITER (font: eusja.org)

 

La beca inclou dues nits d’allotjament a Aix-en-Provence, àpats i el transport entre l’hotel i la seu d’ITER. No inclou, però, el desplaçament des del país d’origen.

 

Poden optar a les beques periodistes que treballin en un mitjà de comunicació o que siguin freelancers i siguin membres de l’ACCC.

 

Les persones interessades hauran d’enviar un correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat, amb còpia a mpiqueras@microbios.org, abans del 12 de febrer de 2015 amb les següents dades (en anglès allà on escaigui).

 

Nom i cognoms.

Adreça de correu electrònic.

Número de telèfon mòbil.

Lloc i data de naixement.

Adreça particular.

Nacionalitat.

Mitjà de comunicació per al qual treballa o amb el qual col·labora.

Unes línies indicant la formació i dedicació professional.

 

El centre ITER

Dissenyat per demostrar la viabilitat científica i tecnològica de l’energia de fusió, l’ITER serà el centre experimental d’energia de fusió més gran del món. La fusió és el procés que alimenta el sol i les estrelles: quan els nuclis atòmics lleugers es fusionen per formar-ne altres més pesats, s’allibera una gran quantitat d’energia. La investigació en fusió està dirigida al desenvolupament d’una font d’energia segura, abundant i ambientalment responsable.

 

A més, ITER és la primera col·laboració global d’aquest tipus. Europa ha contribuït en gairebé la meitat dels costos de la seva construcció però compta també amb la participació de la Xina, Índia, Japó, la República de Corea, la Federació Russa i els EUA. Aquest centre d’energia de fusió s’està construint al sud de França a Saint Paul-lès-Durance.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *