Reunió del Grup d’emprenedoria

Nova trobada de freelancers de la comunicació científica impulsada per l’ACCC

Lidia Montes (ACCC). Amb un punt de partida que pretén divulgar i comunicar la ciència i oferir serveis professionals, es reunia el passat 8 d’abril una desena de persones que es dediquen a la comunicació científica de forma professional per compte propi convocats i convidats pel Grup Emprenedoria de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Va ser-hi present Raül Toran, vicepresident de l’ACCC.

 

Els emprenedors de l’ACCC compten amb un grup a LinkedIn

 

En una reunió moderada per Núria Jar, periodista científica i sòcia de l’ACCC, el tema principal va girar al voltant de la planificació per a la creació d’una xarxa de professionals autònoms i/o emprenedors especialitzats en comunicació i divulgació científica. Per a això, es va concretar la creació d’aquesta comunitat de professionals mitjançant l’ús de la xarxa social LinkedIN, en la que els integrants puguin establir contactes professionals. La finalitat d’aquest plantejament és la generació de sinergies interpersonals i professionals entre els diferents perfils de les persones que participen a les trobades del grup d’emprenedoria.

 

Al debat generat a la trobada es van valorar quins serien els principis pels quals s’acceptaria en el grup als diversos usuaris. Fins i tot es va suggerir la interacció amb el candidat mitjançant una pregunta perquè respongués amb la seva motivació per formar-ne part. Un altre suggeriment va rebatre aquest plantejament intentant promoure la fluïdesa de les propostes i la interacció d’idees dins i fora del grup.

 

A la reunió es va tractar la proposta de sortides científiques que es podrien realitzar amb socis de l’Asociación Española de Comunicación Científica (AECC). Es va mostrar especial interès en fer una primera visita a Atapuerca (Burgos) en un període proper a l’estiu per poder visitar les excavacions. Hi va haver també altres propostes igualment interessants per visitar com ara el Museu d’Evolució Humana de Burgos. La idea es proposarà als membres de l’AECC per poder posar-la en marxa.

 

El cooperativisme ja havia cridat l’atenció en una trobada anterior, però el tema va tornar a sortir en la passada trobada. Revisant pros i contres, es va analitzar si formar part d’una cooperativa pot ajudar els autònoms en la seva facturació. En aquest sentit, es va establir també una comparativa sobre les condicions dels autònoms a Espanya i la resta d’Europa. Per seguir aprofundint en la idea, un dels participants va comprometre’s a cercar-ne més informació perquè la resta del grup pugui conèixer millor aquesta realitat.

 

Per finalitzar s’hi va generar un debat sobre les tasques multidisciplinàries dels comunicadors i dels divulgadors científics, com ara la redacció de continguts, la realització de traduccions de textos, a més de l’adequació del llenguatge científic a un llenguatge d’ús comú en les seves produccions. En aquesta línia, s’ha proposat per a futures reunions la possibilitat de realitzar un taller sobre la redacció i traducció de textos per a notícies mèdiques. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *