La propera trobada es preveu celebrar a l’estiu
A. Mauricio i R. Permuy (ACCC). Una dotzena d’emprenedors de l’àmbit de la comunicació científica van tenir una cita el passat 28 de maig a l’Espai Mandarina, situat al cor del barri barceloní de Gràcia, per compartir els seus coneixements, experiències i projectes com a treballadors de l’àmbit de la comunicació i divulgació científiques per compte propi, cercant «trobar solucions a problemes comuns», com va apuntar Raül Toran, vicepresident de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), en un esdeveniment organitzat per Nahia Barberia, sòcia de l’associació, i Pau Senra, soci i, a més, membre de la seva Junta.
Irene Lapuente, primera per la dreta de la imatge, explica la història de l’Espai Mandarina (foto: Sofia Menezes-Cabral)
En una breu exposició inicial a càrrec d’Irene Lapuente, responsable de l’Espai i sòcia de l’ACCC, es va dibuixar la història del centre i les activitats que ofereix. El que ha estat el lloc de la primera trobada d’aquest incipient grup d’emprenedors i emprenedores, és resultat d’un projecte empresarial que ha passat per diferents etapes i reptes des de 2010, quan va ser creat sense espai físic, fins a setembre de 2012, quan va veure la llum el local situat al número 12 del carrer Montseny.
Un cop superat el contacte inicial, es va compartir un aperitiu entre els presents per, de manera més informal, conèixer els punts de vista de tots els presents. Els assistents van tocar les temàtiques que afecten els naixents projectes empresarials, des de l’autofinançament en l’actualitat quan l’accés a crèdits és cada vegada més limitat, les eines amb què es pot comptar, la situació dels becaris o les diferents dimensions que ha d’adquirir cada negoci en base a les circumstàncies adjacents.
Així mateix, hi va haver la possibilitat d’abordar qüestions quotidianes, com els pros i contres de contractar un gestor o la utilitat que poden oferir els serveis d’entitats com ara Barcelona Activa, recalcant la necessitat d’innovar, atès que, com va assenyalar Pau Senra, «els programes de finançament en l’àmbit científic estan dissenyats per a grans empreses, no per a les petites».
Alguns dels assistents a la trobada (foto: Sofia Menezes-Cabral)
Properes trobades
Abans del comiat, els participants de la trobada es van citar per tornar a veure’s, juntament amb aquelles persones que vulguin integrar-se dins del grup, a l’estiu, establint una periodicitat d’aproximadament dos mesos entre cadascuna de les reunions. L’objectiu del grup de cara a properes trobades és perfilar aquells aspectes a tractar, compartint l’experiència professional de cadascun dels participants per ampliar el coneixement de totes les possibles estratègies a seguir per la resta dels membres del grup.
Properament es publicarà la informació de la nova trobada, orientada a freelance, emprenedors o a persones amb una idea de negoci. En cas de voler obtenir-ne més informació, és possible posar-se en contacte amb els seus organitzadors: Nahia Barberia (nahia.barberia@formasnaturales.com) i Pau Senra (pausenra@gmail.com).