«16 científiques catalanes», a Santa Coloma de Gramenet

Amb els perfils de científiques en actiu que treballen a universitats, centres de recerca i empreses de Catalunya

Santa Coloma de Gramenet, 15 de maig de 2013. L’exposició 16 científiques catalanes, arriba a Santa Coloma de Gramenet. La mostra de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) es va obrir ahir al públic al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar (Carrer de Sant Jeroni, 1-3), de la mà del Departament de Polítiques d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Santa Coloma. Prèviament s’havia pogut visitar a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet, durant la XVII Diada per l’Ensenyament Públic, que es va celebrar el passat diumenge 12 de maig.

 

La mostra exposada anteriorment a la UAB (foto: ACCC)

La mostra, que ha estat present en diferents espais culturals catalans, va rebre el 2011 el Premi Especial Mujer, ciencia y técnica en la modalitat Ciencia, ingeniería y valores a la fira científica de Ciencia en acción, que va tenir lloc a Lleida. Mercè Piqueras, comissària de l’exposició juntament amb el vicepresident de l’ACCC Raül Toran, declarà que «per a nosaltres és un honor haver rebut aquesta distinció que acredita la qualitat de la proposta i ens anima a continuar nous projectes divulgatius des de l’ACCC».

L’exposició

16 científiques catalanes es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, «tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència».

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per poder ampliar la informació,  http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com, vol posar de manifest el paper fonamental de les dones en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta fins l’11 de juny de 2013 i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 16.30 a 21.00, i els caps de setmana de 10.00 a 20.00.

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com la matemàtica Pilar Bayer; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, com Marta Prevosti.

 

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

**INFORMACIÓ D’INTERÈS **

Lloc: Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet.

Horari: de dilluns a divendres, de 16.30 a 21.00, i els caps de setmana de 10.00 a 20.00 (a partir del 18 de maig).

Exposició oberta fins l’11 de juny de 2013.

Adreça: Carrer de Sant Jeroni, 1-3. 08921, Santa Coloma de Gramenet.

 

** Nota per a mitjans **

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:   

Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *