“La salut que respirem”, xerrada a càrrec de Jordi Sunyer, codirector del Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental, primera del nou cicle coorganitzat per l’ACCC a l’Ateneu Barcelonès
(font: ateneubcn.org) Menjar sa, fer esport, tenir bons hospitals i un bona predisposició genètica: quan pensem en la salut, solem pensar en tots aquests elements. Però la salut és més que això. En aquest cicle de xerrades intentem capturar els grans factors que determinen la salut d’una ciutat, d’una societat o d’un país. Comencem aquest nou cicle amb l’acte “La salut que respirem” amb Jordi Sunyer, codirector del Centre d’Investigació en Epidemiologia Ambiental. Us hi esperem dimarts 20 de març, a les 19.30 h, a la sala Oriol Bohigas de l’Ateneu.
El trànsit és la font de contaminación de l’aire més perjudicial per a la salut a Barcelona: el transport és una font important del “mix” de partícules que respirem cada dia, però també hi ha altres ingredients, com la sorra del Sàhara o les emissions industrials, que han augmentat amb el canvi climàtic.
Aquesta xerrada recapitula les evidències de les quals disposem sobre la qualitat de l’aire i analitza els seus impactes sobre la salut.
L’acte està organitzat en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comunicació Científica.