“Això que investigues, per a què serveix?”, a la Biblioteca Sagrada Família

Sabies que els dispositius GPS que utilitzem en els nostres vehicles cada vegada són més precisos gràcies a l’avanç de la geomàtica? I que la nanotecnologia obre un món de possibilitats, en tenir aplicacions tan diferents com la de construir nous materials o desenvolupar càpsules farmacològiques? La investigació científica “viu” molt més a prop nostre del que ens imaginem i l’exposició “Això que investigues, per a què serveix?” t’ho demostrarà. La mostra s’inaugura el proper dimarts, 11 de gener, a les 19h a la sala d’exposicions Àlex García de la Biblioteca Sagrada Família, a Barcelona.

 

 

Aquesta mostra, que apropa al públic general la recerca menys mediàtica, ha estat organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el finançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

A la inauguració comptarem amb la presència dels comissaris de l’exposició, Daniel Aguilar i Raül Toran, secretari general de l’ACCC, així de l’investigador Lluís Batista, responsable de l’àrea de socialització de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), que ens parlaran sobre la recerca no mediática.

 

Segons Toran, “hem intentat presentar diferents línies de recerca, i les seves aplicacions pràctiques, que s’estan portant en centres d’investigació i universitats de tota Catalunya”. Aguilar comenta que “no ha estat fàcil seleccionar els centres o unitats de recerca, entre els quals hi ha centres del CERCA, del CSIC, de les principals universitats, com la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat de Girona”.

 

Quan finalitzi la conferència, oferirem una copa de cava als assistents.

 

L’exposició

La mostra pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S’ha basat en 15 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

 

“Poques troballes en el món de la química computacional passen a ser conegudes fora de l’àmbit dels investigadors”, segons diu Lluís Blancafort, director de l’Institut de Química Computacional. Aquesta exposició, que intentarà fer més properes recerques desconegudes pel públic general, estarà oberta al públic des de l’11 al 25 de gener i compta amb un bloc on es podrà ampliar la informació http://aixoqueinvestigues.blogspot.com/. I el seu objectiu final es posar de manifest el paper fonamental d’aquesta recerca, bàsica per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, de l’avanç del coneixement i del desenvolupament de la nostra societat.

 

* PROGRAMA *

 

Dimarts, 11 de gener de 2011

19:00 hores – Inauguració de l’exposició “Això que investigues, per a què serveix?”

Comptarem amb la presència dels comissaris, Daniel Aguilar i Raül Toran i Lluís Batista, responsable de l’àrea de socialització de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), que ens parlaran sobre la recerca no mediática.

 

Quan finalitzi la conferència, oferirem una copa de cava als assistents.

 

 

Biblioteca Sagrada Família

C/Provença, 480 – 08025 Barcelona

T. 93 4508733 –  e-mail: b.barcelona.sf@diba.cat

 

Exposició oberta de l’11 fins el 25 de gener de 2011.

Horaris d’obertura al públic:

Dilluns, dimecres i dijous: de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores

Dimarts i divendres: de 10 a 21 hores

Dissabte: de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores

Diumenge: d’11 a 14 hores

 

 

Descàrrega aquí la invitació.

 

 

* Nota per mitjans *

 

Per entrevistes amb investigadors dels centres participants o amb els comissaris de l’exposició, si us plau, contacteu amb:

Laura Chaparro, Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat  / Raül Toran – rtoran@csic-iccc.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *